Породицама основаца пакети помоћи

Каритас у Алексинцу је у оквиру хуманитарне акције поделио породицама ученика основних школа, до четвртог разреда, 322 пакета, укупне вредности 680 хиљада динара. Пакети који су се делили су по садржини идентични, њихова вредност по комаду износи 2.120 динара и тежине су скоро 13 килограма.

− Подела пакета почела је у децембру, пред новогодишње празнике и даље траје. Подела се врши на основу спискова састављених у сарадњи са школским тимовима, а критеријуми за поделу су следећи: породице до 5 чланова добијају по један пакет, док породице са преко 5 чланова добијају по 2 пакета − каже Горан Жалац, директор Каритас-а у Алексинцу.

У саопштењу достављеном нашем медију стоји да су програмом помоћи обухваћене породице ученика пет основних школа: ОШ „Вожд Карађорђе” Алексинац, где су сагледане 43 породице и подељено 56 пакета, ОШ „Јован Јовановић Змај” Ал. Рудник, где је 30 породица добило 41 пакет, ОШ „Вук Караџић” Житковац, са 73 породице и 105 подељених пакета, ОШ „Стојан Живковић Столе” Трњане, са 16 породица и 24 пакета и ОШ „Аца Синадиновић” Лоћика у којој је 37 породица и 56 подељених пакета. Остали пакети подељени су корисницима програма кућне неге и програма купања и прања веша Каритаса Алексинац.

Извор фотографије: Каритас Алексинац

Каритас Алексинац реализује програм помоћи за породице лошег имовног стања са територије општине Алексинац уз финансијску помоћ Каритаса Беч и Ротари мреже.

Насловна фотографија: Пакети (Каритас Алексинац)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − one =