На почетку године повећана незапосленост

Судуће по објављеним подацима Националне службе за запошљавање у првом месецу ове године забележен је повећан број лица на територији општине Алексинац која су евидентирана као незапослена.

На тржишту рада у Служби запошљавања Алексинац минулог месеца регистровано је 5.830 лица на евиденцији. Незапосленост је, у односу на последњи месец прошле године повећана за 3,41% или за 192 лица, али у односу на исти период – јануар 2020., број лица на евиденцији се смањио за 424 лица или 6,78%.

И јануарски подаци показују да је и даље присутна дуготрајна незапосленост. Статистика показује да од укупног броја лица на евиденцији, више од 12 месеци, на посао чека њих 68% или 3.958 особа.

Подаци још указују да је највећи број, међу онима који траже посао, грађана старости преко 40 година, а најмањи младих од 20 до 30 година.

Што се тиче образовне структуре, навише незапослених је са првим степеном 1,856 или скоро једна трећина незапослених, али има и око две стотине њих са факултетском дипломом, па и једна особа са докторатом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =