Poreska uprava

Poreska reforma u Aleksincu: Umesto filijale organizaciona jedinica

Ovih dana, kako nezvanično saznajemo, na adresu aleksinačke lokalne samouprave, stigao je dopis Poreske uprave u kome se opštinskim zvaničnicima objašnjavaju značaj i ciljevi reforme ove službe uz konstataciju „da se kvalitet usluga za građane neće izmeniti i da neće uzrokovati dodatne troškove”.

Kao jedan od uspeha dosadašnjih reformi navodi se uvođenje elektronske usluge posredstvom portala ePorezi, koji omogućava brzo, jednostavno i sigurno podnošenje poreskih prijava sa računara korisnika. Od marta ove godine, poreskim obveznicima se izdaju poreska uverenja elektronskim putem bez njihovog fizičkog dolaska u filijalu Poreske uprave.

U ovom dopisu, pored ostalog, stoji i obaveštenje da je fizičkim licima omogućeno da poreske prijave podnose i elektronski i u papirnom obliku u svim organizacionim delovima Poreske uprave. To je razlog i formiranje Sektora za izdvojene aktivnosti koji ima organizacione delove širom Srbije.

‒ U skladu sa tim vas i obaveštavamo da će u opštini Aleksinac i dalje postojati organizaciona jedinica Poreske uprave Republike Srbije. Poreska uprava je imala u vidu potrebe građana opštine Aleksinac u delu poreskih oblika, kao što su porez na prenos apsolutnih prava za motorna vozila i nepokretnosti, porez na nasleđe i poklon, porez na držanje, nošenje i upotrebu dobara. Takođe, i dalje će postojati pisarnica, putem koje će građani moći da ostvare kontakt sa upravom, kao i za sva druga pitanja ‒ stoji u dopisu aleksinačkoj lokalnoj samoupravi od strane Poreske uprave, koji je potpisala Dragana Marković, direktor. 

Očito da će Aleksinac umesto filijale od 1. jula imati organizacionu jedinicu Poreske uprave, sa znatno manjim brojem radnika. O preseljenju dela poreske uprave za Niš smo pisali ranije:

Aleksinac ostaje bez Poreske uprave

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

two × five =