Mali fudbal

„Полудеше” за мали фудбал

Овогодишње пријављивање за учешће алексиначких сеоских насеља у Олимпијским сеоским играма наговестило је да ће један спорт бити далеко најинтересантији за тамошње младе. И док се за остале дисциплине пријављивало по неколико екипа, за надметање у малом фудбалу била је заинтересована чак 21 месна заједница! Толика опсесија овом игром изненадила је дугогодишње учеснике, па је један од њих прокоментарисао пола у шали, пола у збиљи следећим речима „Полудеше, бре, за овај мали фудбал”.

Прва надметања у овом спорту почела су синоћ у Катуну у оквиру групе А. Учествовале су екипе домаћина, затим Добрујевца, Дражевца, Липовца и Горњег Крупца. Мечеви су били доста узбудљиви и неизвесни, а посебно финална утакмица у којој су мегдан поделиле прве комшије – Добрујевац и Катун. У регуларном току меч је завршен без победника – 2:2, у продужецима није било голова, а на пенал-рулету више среће имали су Добрујевчани који су постигли један гол и у укупном скору тријумфовали са 3:2.

Mali fudbal

Већ сутра такмичење се наставља у Радевцу. Како је најављено, осим домаћина, у групи Д такмичиће се Крушје, Јаковље, Гредетин, Доњи Адровац и Горњи Љубеш. Прва утакмица почиње у 18 сати.

Домаћин групе Ц је Месна заједница Тешица, која ће у петак од 18 сати угостити екипе Банковца, Лоћике, Врћеновице и Прћиловице.

Такмичење уоквиру Б групе одржаће се у недељу у Рутевцу од 18 сати. Осим Рутевчана за надметање су пријављене екипе месних заједница Алексиначки Рудник, Бобовиште, Вукашиновац и Краљево.

Финална такмичења у малом фудбалу одржаће се у недељу, 7. јула, на Алексиначком Руднику од 18 сати. Такмичиће се победници квалификационих група, а апсолутни победник представљаће алексиначку општину у финалу Олимпијских сеоских игара Србије, 14. септембра у Бољевцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 15 =