Положен камен темељац за нови ватрогасни дом

Вишегодишњи горући проблем око смештаја ватрогасно-спасилачке јединице у Алексинцу би у наредном периоду требало да се реши на задовољство ове јединице, а и самих грађана наше општине. На то указује и јучерашњи догађај у кругу алексиначке касарне Жандармерије када је положен камен темељац за градњу новог објекта. Ту информацију нам је потврдио и председник општине Алексинац Далибор Радичевић, пошто ова посета није била отворена за медије, али је информација о овом догађају објављена на званичном сајту МУП-а.

Нови ватрогасни дом је нешто што је за сам Алексинац од изузетног значаја превасходно због тога што место на коме се налази ватрогасна јединица је и приватна кућа која је реституцијом враћена власницима и тотално је неусловно за рад Ватрогасне службе, мишљења је председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

− На простору Жандармерије издвојен је део земљишта на коме ће се изградити нови ватрогасни дом. По најавама извођача и према информацијама које смо добили јуче, 15. децембра ће бити комплетно завршен. Ватрогасна јединица у Алексинцу ће добити комплетно нов Ватрогасни дом. Понављам, од изузетног значаја је за све нас у општини Алексинац − каже Радичевић.

Камен темељац за овај објекат поставио је Министар унутрашњих послова Братислав Гашић који је јуче посетио Алексинац.

− Свако улагање у полицију и ватрогасце-спасиоце је улагање у још већу сигурност и безбедност наших грађана. Министарство унутрашњих послова наставиће са инфраструктурним улагањима и занављањем опреме за све припаднике МУП-а − рекао је том приликом министар Гашић.

Други повод посете Министра Гашића Алексинцу био је и обилазак и отварање нове сале у самом простору Жандармерије које је финансирало Министарство, а за потребе ове јединице која је до сада користила градску салу, односно халу код Техничке школе за потребе својих физичких активности. 

Извор фотографија: Званична Фејсбук страница Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 4 =