AK Napredak

Atletika: Nikolić dvanaesti na Prvenstvu Srbije

Atletičari “Napretka” iz Aleksinca učestvovali su na Prvenstvu Srbije na 10.000 metara na stazi. Nadmetanje je održano u Sremskoj Mitrovici u kategoriji juniora i seniora, a u organizaciji Atletskog kluba “Srem”.

Predrag Kostić
Predrag Kostić

Boje “Napretka” branili su: Marko Nikolić, Milan Zeković i Predrag Kostić. Nikolić je zauzeo treće mesto u svojoj grupi, a u ukupnom plasmanu bio je 12. sa rezultatom 35 minuta, 21 sekunda i 26 stotinki. Sa rezultatom od 38 minuta, 34 sekunde i 28 stotinki, Zeković  je osvojio 18. mesto, dok Kostić nije završio trku zbog problema sa zadnjom ložom.

Trka je bila vrlo teška, jer je dva sata pre početka takmičenja padala jaka kiša. Kasnije, na samom startu trke, pojavilo se sunce i tako takmičarima dodatno otežalo ovako dugu trku. Istina je da nismo trčali na nivou svojih najboljih rezultata, ali smo uspeli da završimo trku što je samo po sebi značajan uspeh. Očekuje nas nastavak takmičarske sezone na stazi – kaže trener AK “Napredak” Predrag Kostić.

Inače, u konkurenciji 21 takmičara, pobedio je atletičar Novog Pazara Elzan Bibić, sa ličnim rekordom od 30 minuta, 32 sekunde i 87 stotinki, ispunivši normu za Evropsko prvenstvo za juniore, koje će biti održano od 20. do 23. jula u Grosetu.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 18 =