„Покварени санитет” помаже зараженима

Почетком ове седмице Алексиначки Дом здравља у сарадњи са Општом болницом олакшао је пацијентима са респираторним симптомима.

Свих 7 дана у недељи, пацијенти могу да дају крв за лабораторијске биохемијске анализе у самој КОВИД амбуланти у Житковцу и не морају више ићи у лабораторију Опште болнице Алексинац.

Међутим, како велики број доктора ради у ковид амбуланти, четири пре подне, они прегледају четири особе и они већ чекају ред да дају крв. Показало се да то ствара посебно гужву, па су у овој установи одлучили да се узимање крви не спроводи у самој амбуланти.

− Донели смо одлуку да од суботе почне да ради узимање крви, али у санитету који ће бити паркиран испред амбуланте да бисмо смањили притисак на ковид амбуланту и на тај начин растеретили додатну гужву у овој установи − казао је др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља.

Лаборант опште болнице у КОВИД амбуланти у Житковцу и даље ће узимати крв за анализе сваког дана у недељи од 8 до 11 сати, а у истом том периоду ће се наредног дана издавати и резултати.

2 коментара

  1. Bravo direktori za odluku!
    I svi ostali saniteti su za tu funkciju,lete 80 na sat,nemaju grejanje,nedaj Boze da se voziš!
    Sad će tek da ih razrade tehničari pošto vozače niste hteli da platite,nemate para

  2. Wow kakvo organizaciono resenje! Jos ste bez N1 to uradili.
    Posle toliko godina rada niste mogli da predvidite gde moze problem da bude sto pokazuje da nikad nista bili pacijent i prolazili procedure koje pacijent prolazi.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − nine =