Покрет социјалиста у Алексинцу „веран” Слоби

На обележавању годишњице смрти бившег председника Србије и Савезне Републике Југославије, Слободана Милошевића нашла се и група Алексинчана. Милошевић је умро пре осамнаест година, 11. марта 2006. године у притворској јединици хашког затвора у Шевенингену, а сахрањен на породичном имању у Пожаревцу.

Међу делегацијама које су положиле цвеће на Милошевићев гроб били су и представници Покрета социјалиста Алексинац. Из алексиначког одбора ове политичке организације су саопштили да су овим потезом „исказали поштовање и захвалност за патриотизам и храброст које су красиле председника Милошевића целог живота, а чије дело ће историја умети да цени”.

Слободан Милошевић, тада председник Савезне Републике Југославије, посетио је Алексинац 15. јуна 1999. године, поводом почетка радова на изградњи дела града, разрушеног у бомбардовању од стране НАТО-а. Пред неколико хиљада људи испред оштећеног Дома здравља, Милошевић је тада према наводима медија рекао да је „највећи злочин за време агресије НАТО-а на СР Југославију почињен у Алексинцу”. Милошевић се тада, први пут од почетка напада НАТО-а на СР Југославију 24. марта, појавио у јавности на свечаности поводом почетка градње зграде коју Алексинчани популарно зову „натовка”.

На сајту Удружења „Слобода” и данас се могу наћи подаци да је локални Покрет социјалиста покретао иницијативу да се Милошевићу подигне спомен обележје у граду на Моравици.  На поменутом сајту се може прочитати „У Алексинцу је још 2010. покренута иницијатива да се у том месту подигне спомен парк Слободану Милошевићу”. Говорећи о томе за штампу Славиша Јовановић, тада први човек локалног Покрета социјалиста (пр. реакције), је саопштио да је иницијативу за 24 часа потписало близу 700 грађана алексиначке општине.

‒ Слободан Милошевић је у своје време имао бирачку подршку од 18.000 гласача на изборима у Алексинцу, тако да је разумљиво што велики број грађана подржава ову иницијативу – наводно је казао тада Јовановић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 16 =