Јавни увид Нацрта просторног плана битан за пругу

Припреме за изградњу брзе пруге кроз нашу општину су све интензивније што указује и објављивање јуче Јавног увида Нацрта измена и допуна Просторног плана подручја посебне намене инфраструктурног коридора железничке пруге Београд-Ниш.

Заинтересовани грађани моћи ће, од 11. марта до 9. априла, да погледају овај документ  сваког радног дана у зградама градских управа градова Јагодине, Крушевца и Ниша, и скупштина општина Алексинац, Баточина, Велика Плана, Лапово, Параћин, Ћићевац и Ћуприја, као и на интернет страници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (http://www.mgsi.gov.rs) и јединица локалне самоуправе. Изложени Нацрт у нашој општини налази се у ходнику испред канцеларије број 18.

Физичка и правна лица примедбе на Нацрт измена и допуна Просторног плана могу доставити у писаној форми, градској/општинској управи у току трајања јавног увида, закључно са 9. априлом 2024. године, или директно Агенцији за просторно планирање и урбанизам Републике Србије, Краља Милутина 10а, 11 000 Београд.

Подносиоци примедби у писаном облику имају право да присуствују Јавној седници Комисије за јавни увид и да те своје наводе образложе. О свакој поднетој примедби обрађивач планског документа јавно износи свој став.

Јавна седница Комисије биће одржана по завршетку јавног увида, у понедељак, 22. априла 2024. године са почетком у 11 часова, у згради градске управе града Јагодина, сала скупштине града, у улици Краља Петра I бр. 6.

Пре тог догађаја, на истом месту у Јагодини у понедељак 25. марта, са почетком у 11 часова, одржаће се Јавна презентација поменутих планских докумената.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =