Подељено 85 дечијих ауто-седишта

Након спроведеног Јавног позива, крајем прошле године, подела бесплатних ауто-седишта за децу општине Алексинац одржана је данас у Великој сали Дома културе.

Овом приликом Општина Алексинац, у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, уручила је 85 седишта родитељима који су конкурисали, а са циљем унапређења безбедности саобраћаја деце као путника у аутомобилима.

− Оно што је најважније, што сви ми као родитељи имамо, то су наша деца. Циљ је да ту децу и заштитимо, пре свега у саобраћају. Да их безбедно превеземо од једне до друге тачке, а да знамо да се налазе у седишту, да су везана и да не морамо да бринемо о томе. Превенција је нешто на шта сви морамо да обратимо пажњу, не само када смо ми возачи, него и да научимо децу како да се безбедно крећу − рекао је Далибор Радичевић, председник општине Алексинац приликом данашње поделе.

Иначе, за разлику од минулих подела, овог пута предавачи из Агенције за безбедност саобраћаја нису одржали предавање о важности поседовања седишта за децу, правилном постављању и коришћењу. Ово предавање биће одржано приликом неког од наредних додела дечјих ауто-седишта, јер ће ова добра пракса бити настаљена и у овој години, чему сведоче опредељена средства за ове намене Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац.

Према најави, нови Јавни позив за доделу ауто-седишта за децу биће отворен ускоро и тада ће родитељи моћи да се пријаве за бесплатно ауто-седиште за дете рођено у овој години.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × two =