Покрет социјалиста у Алексинцу подржао Вулина

Покрет социјалиста општине Алексинац, у достављеном Саопштењу нашој редакцији, пружио је пуну подршку свом лидеру Александру Вулину, за кога кажу да је велики патриота и борац, раме уз раме са председником Србије Вучићем, за независну и успешну Србију.

У поменутом допису истиче се да је он осуђен од администрације вечитог светског полицајца, без доказа и без поштовања претпоставке невиности, искључиво са циљем да се уз помоћ србофоба и домаћих пијуна и марионета заустави развој Србије, ослабе безбедоносни системи и стави тачка на отимање светог Косова и Метохије.

Алексиначки социјалисти на крају поручују да намера неће проћи, јер два Александра и сви они његови саборци остају на бранику одбране и очувања националних интереса Србије.

У достављеном Саопштењу, које се завршава „До победе, јер предаја никад није била наша опција!” наведена су имена председника и 11 чланова локалног Извршног одбора Покрета социјалиста у Алексинцу, који су стали иза овог јавног оглашавања.

Канцеларија за контролу стране имовине америчког Министарства финансија (ОФАЦ), како су писали медији, санкционисала је Александра Вулина зато што је наводно  „уплетен у транснационални организовани криминал, илегалне операције наркотицима и злоупотребу јавне функције”. У тој Одлуци  објављеној 11. јула, додаје се да је Вулин „Користио  властиту јавну позицију да подржи Русију, олакшавајући руске злонамерне активности које деградирају безбедност и стабилност Западног Балкана и обезбеђујући Русији платформу за даљи утицај у региону”.

Председник Србије Александар Вучић је казао да је Америка ставила Александра Вулина, шефа Безбедносно-информативне агенције (БИА), на листу санкција „не због криминала, већ због Русије”.

„Против Вулина нису уведене санкције због било каквог криминала и корупције, већ због његовог односа према Руској Федерацији”, рекао је медијима Вучић, и најавио да ће о томе детаљније да говори данас (у четвртак).

„Веома је важно да се проведе истрага. Мислим да је то неки општи члан који они (Американци) користе да нешто напишу и неког оптуже”, рекао је Вучић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 17 =