Колумбијци и Грци долазе у Ражањ

Ражањ ће наредне седмице, на једно вече, бити права мултикултурална средина, јер ће се у овом месту обрести ансамбли фолклорних група из Грчке и Колумбије и приказати свој фолклор.

У уторак, 18. јула, биће одржан 16. Међународни студенстски фестивал фолклора и на летњој позорници у Ражњу од 20.30 часова наступиће ансамбл „Кофамак” из колумбијског Соача и група Културног центра Гефира из Грчке. Наравно, своје умеће у игри приказаће и домаћини, чланови Кулртирно-уметничког друштава „Сава Јеремић”.

Организатори фестивала су Студентски културни центар Ниш, Туристичка организација општине Ражањ и КУД „Сава Јеремић” из Ражња који позивају публику да, као и прошле године, када су били гости из Словеније и Румуније, ужива у разноликим ношњама, музици и култури.

Иначе, Међународни студентски фестивал фолклора се организује по правилима Светске организације фолклорних фестивала и народне уметности (CIOFF), који је под покровитељством UNESCO, а сам СКЦ Ниш са својим фолклорним ансамблом је један од оснивача CIOFF-a у Србији. Фестивала фолклора постоји од 2008. године а организатор фестивала је Студентски културни центар Ниш са својим академским ансамблом народних игара и песама ОРО.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − four =