Нове падавине задале проблеме локалним путарима

Снег који је падао током целог јучерашњег дана и ноћи донео је радост деци, али не и возачима. Он се и топио, па је зато на мерним местима Републичког хидро-метеоролошког завода овог јутра поред висине снежног прекривача забележен и ниво воденог талога.

Како стоји на званичном сајту РХМЗ у току протекла 24 часа највише падавина је било у Породину где је ниво снега досегао 30. подеок на метру, а измерено је 27 литара воденог талога. на метрним местима у Мозгову и Глоговици јутрос је било по 24 центиметра снега, стим што је у Мозгову било 17 литара воде, а у Глоговици упола мање. Подно Лесковика, у Рсовцу, било је 20 центиметара снега и 11,8 милиметара воденог талога, док су на сипротном крају општине, у Гредетину измерене и овог пута најмање падавине и то 18 центиметара снега и 0,8 литара воде по метру квадратном.

Од како је снег почео јуче да пада на снази је трећи степен дежурства и четири екипе Предузећа за путеве су на терену. Сви путни правци су проходни, али саобраћајнице којима управља општина нису очишћене на завидном нивоу. За разлику од регионалних, на општинским путевима има утабаног снега и леда, па се возачима препоручује опрез.  Када је реч о аутобуском саобраћају, он се од јутрос одвија у отежаним условима, има малих кашњења и само је први полазак за Јаковље био скраћен до Радевца. Са аутобуске станице препоручују путницима да се прво информишу о реду вожње пре него што крену на пут.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 18 =