Поетско-музичко вече „под смоквиним листом”

Библиотека „Вук Караџић” одржаће сутра поетско-музичко вече „Радост стварања испод смоквиног листа”. Очекује се учешће десетак поета из Књижевног клуба „Велимир Рајић”, а за музички део вечери побринуће се ученици Школе за основно музичко образовање „Владимир Ђорђевић” из Алексинца.

(фото из архиве)

− Биће то спој стихова и музике, једно лепо лирско дешавање испод наше смокве, а симболика зашто смо баш изабрали смокву је та да она упркос свом окружењу, бетону и свему ономе што је годинама око ње, она је изборила свој пут ка сунцу, као што стихови и ноте увек изборе свој пут ка неком лепшем и бољем расположењу људи – открио је за наш портал Синиша Голубовић, уредник програма библиотеке „Вук Караџић”.

 

 

Библиотека „Вук Караџић” планира да и у наредном периоду овдашњој публици приреди културне садржаје, али ће њихово одржавање зависити од ситуације са вирусом корона. Један од тих догађаја је и промоција најновије књиге локалног историчара Зорана Стевановића, чијим објављивањем је Библиотека дала још један допринос завичајној историји овог краја.

− Планови постоје, мада смо поприлично лимитирани овом незгодном ситуацијом са корона вирусом, али оно што је у наредном периоду планирано је свакако промоција књиге „Манастир Покрова Пресвете Богородице у Ђунису” аутора Зорана Стевановића и његовог ауторског тима – додао је Голубовић.

Програм „Радост стварања испод смоквиног листа” ће бити одржан сутра, 16. септембра, на платоу испред Библиотеке са почетком у 19 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + twelve =