Ансамбл „Коло” наступиће за Алексинчане

Ансамбл „Коло” у оквиру своје јесење турнеје „4 годишња доба” на југу Србије наступиће и пред алексиначком публиком. У Великој сали Дома културе у понедељак, 20. септембра, са почетком у 20 сати, Ансамбл ће одржати концерт „4 годишња доба: Јесен”.


Ансамбл „Коло” основала је влада Народне Републике Србије 15. маја 1948. године. Већ више од 70 година, овај ансамбл, на високом уметничком нивоу чува, негује и презентује нашу традиционалну уметност – кроз игру, песму, музику и обичаје.

Ансамбл је стекао изванредну репутацију у земљи и иностранству и носилац је престижних домаћих и међународних награда и признања за високи допринос у култури. Њихов дугогодишњи рад обележили су и велики концерти широм света, у најпрестижнијим концертним салама, као што су Метрополитен и Карнеги Хол у Њујорку, Палата Шајо у Паризу, Ројал Фестивал Хол у Лондону, Баљшој театар у Москви, Опера у Сиднеју и Национални уметнички центар у Пекингу.

Више од шездесет врхунских уметника, играча који су истовремено и певачи, као и петнаест музичара, презентује разноврсну и богату традиционалну уметност наше земље.


Цена улазнице износи 300 динара. Број места је ограничен, а карте су у претпродаји од понедељка, 13. септембра. Више информација и резервације улазница на број телефона 018/800-160.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × five =