Подељена средства удружењима (ВИДЕО)

Прихватањем Нацрта Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна прошлогодишњег буџета општине Алексинац почело је данашње заседање Општинског већа. Након тога, пред општинском владом нашло се неколико тачака дневног реда посвећених Акционом плану за упис и евидентирање имовине општине Алексинац и евидентирању капитала јавних предузећа и установа. Када се о њима позитивно изјасне и одборници Скупштине општине на наредном заседању, кренуће се са радом и пописом који ће оквирно трајати до краја 2026. године.

У наставку заседања Већа прихваћен је нови, измењени кодекс понашања службеника и намештеника општине Алексинац којим се ближе утврђују стандарди понашања запослених у општини.

На данашњем заседању општинска влада прихватила је предлоге о додели средстава удружењима за реализовање програма од јавног интереса за општину Алексинац у неколико области. Већнике је овом приликом са расподелом средстава упознала начелница Одељена за општу управу и друштвене делатности Ташана Јевтић.

− Као и сваке годне и ове године је Одељење за општу управу и друштвене делатности општинске управе објавило Јавни позив удружењима за пријављивање за финансирање или суфинансирање пројеката у области културе где је издвојено из буџета 5.800.000 за ову годину и од тога удружења у култури 2.800.000, за кудове 1.500.000 динара и за цркву и верске заједнице такође 1.500.000 динара. Затим је био расписан позив из области заштите животне средине, екологије, ловачких и осталих удружења грађана где је издвојено 3.500.000 из буџета. Подршка социо-хуманитарним организацијама и удружењима у укупном износу од 2.800.000 као и функционисање националних савета националних мањина где је издвојено 500.000 динара из буџета − објаснила је начелница Јевтић.

Након што су подељена средства за ову годину, већници су усвојили извештаје о утрошеним и оправданим средствима прошлогодишњих програмских активности за развој спорта и омладине, Удружења грађана, а такоће и фонда за развој пољопривреде. Извештај о утрошеним и оправданим средствима у области информисања одложен је за наредно заседање Општинског већа.

 

Наравно, ни ово заседање није протекло без вансудских поравнања са грађанима који су претрпели уједе паса луталица. На данашњем дневном реду седам тачака је било посвећено овој теми, а како су све прихваћене, из буџета општине биће укупно исплаћено нешто више од 160 хиљада динара оштећеним грађанима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =