Приоритет је врх табеле

После једномесечних интензивних припрема, контролном утакмицом против окружног лигаша Јастрепца из Тешице (2:0), фудбалери житковачке Мораве окончали су припремe за пролећни део шампионата у Зони Центар. Пре овог меча, Житковчани су одиграли четири припремне утакмице – са 2:1 победили су Светлост, зонаша из Бадњевца код Житорађе, јуниорску екипу нишког Синђелића савладали су са 5:1, против општинског лигаша Рада из Мерошине славили су са 7:1, а од Младости из Медошевца, члана Српске лиге – Исток, претрпели су пораз – 0:2.

Шеф стручног штаба Предраг Ђорђевић не крије задовољство због успешно реализованих припрема.

‒ Радује ме одличан одзив играча на тренинзима. Сваком тренингу присуствовало је између 70 и 80 одсто играчког кадра, а то је свакако утицало и на квалитет припрема. Могу да кажем да наставак првенства дочекујемо у одличној форми, можда најбољој у последње две сезоне. Одиграли смо пет контролних утакмица и на њима, поред осталог, демонстрирали и наш нови систем игре, а променили смо и начин тренинга. Те новине играчи су прихватили што ме, наравно, радује. Мислим да ћемо у предстојећој полусезони играти врло добар и допадљив фудбал ‒ истиче Ђорђевић.

Морава зимује на шестом месту са 21 бодом, а шеф струке у предстојећој полусезони најављује скок на табели.

‒ У току прелазног рока појачали смо наше редове доласком четворице новајлија, а исто толико играча је отишло из клуба. Дошли су квалитетни играчи и мислим да ћемо смо сада бити јачи него јесенас. У пролећном делу шампионата биће мање утакмица, јер су два клуба напустила такмичење. Наш приоритет је врх табеле. Сматрам да можемо да поправимо пласман за две-три позиције, можда да дођемо чак до другог места, пошто за јесењим прваком доста заостајемо. Да је већи број утакмица, верујем да бисмо могли да надокнадимо оно што смо пропустили у јесењем делу првенства ‒ вели Ђорђевић.

Прву утакмицу у пролећном првенству Морава ће играти у недељу (7. март) у Рожини против Наисуса.

Фотографије: Оливер Стефановић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + five =