Likovni konkurs CKU

Поделите своје успомене

Ванредно стање није омело Центар за културу и уметност Алексинац да распише ликовни конкурс под називом „Алексиначке успомене”. Тема је Алексинац град и цела општина, а конкурс су у овој установи покренули са идејом да нешто од материјала који стигне, наравно уз обраду дизајнера, искористе за израду разгледница, сувенира, магнета, календара.

− Желимо да позовемо све заинтересоване, свих узраста, који имају ликовног талента да у облику цртежа, графике, слике, скулптуре комбинованом или дигиталном техником, пошаљу радове који ће се бавити неким занимљивим алексиначким местима, неким знамењима, нечим што би било за њих интересантно, али интересантно и за све госте Алексинца − рекла је Маја Радоман Цветићанин, директорка Центра за културу и уметност Алексинац. 

Оно што је занимљиво, јесте да је конкурс отворен за све узрасте, деца ће имати посебне награде, најуспешнији ће бити гости колоније удружења ликовних уметника Алексинца у Липовцу, а сви остали добиће пригодна признања и наравно сви најуспешнији радови биће изложени у галерији Дома културе.
Конкурс је отворен до 1. јуна и сви подаци могу се наћи на Фејсбук страници и сајту Центра за културу и уметност.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 17 =