Подела рамова за тракторе и ове године

Републичка Агенција за безбедност саобраћаја и ове године упутила је Јавни позив за подношење захтева ради субвенционисане доделе заштитног рама код употребљаваних трактора.

Објавом на званичном сајту Агенције крајем прошлог месеца, позвана су сва заинтересована физичка и правна лица на територији Републике Србије, која испуњавају услове у складу са одређеном уредбом да конкуришу за наведене субвенције. Рок за подношење захтева је 30. септембар ове године.

Заштитни рамови додељиваће се за неколико модела ИМТ трактора. Поред тога, подносиоци захтева за субвенционисану доделу заштитног рама за употребљавани трактор треба да испуњавају неколико услова, који су наведени на званичном сајту Агенције.

Иначе, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је определило 125 милиона за субвенционисану доделу заштитног рама из буџета Републике Србије у 2023. години. Ово је једна од главних мера за смањење броја страдања услед превртања и покушај минимизирања повреда возача трактора, када дође до незгоде, уградња испитаних и одобрених заштитних структура (рамова).

Према статистици, у Републици Србији, у протекле три године, у саобраћајним незгодама у којима су учествовали трактори, изузимајући несреће ван путева (њиве, шуме, ливаде), погинуло је 83, а повређено 542 лица.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − six =