Подаци РХМЗ-а о падавинама

Први „озбиљнији” снег ове зиме на територији општине Алексинац пао је минулог викенда. Међутим, за разлику од ранијих година, он овог пута није правио веће проблеме. Веће проблеме је јуче правила ледена киша која је падала у једном периоду, а било је и суснежице, па су зато све колоне табеле Републичког хидрометеоролошког завода пуне бројки.

Како стоји на сајту РХМЗ-а јутрос је најмање падавина измерено у Врћеновици где је на тамошњем мерном месту било свега 3 центиметра снега, од којих је један нападао у току последња 24 часа. Пратећи статистику, највише падавина је било у Породину и Мозгову. На мерној станици у Породину измерено је 15 центиметара снега, од тога 10 центиметара новог, док је воденог талога било скоро 40 литара по метру квадратном. У Мозгову је овог јутра освануло 10 центиметара снега и то 8 центиметара новог, а воденог талога је било 33, 4 литра. У Глоговици, Гредетину и Рсовцу метар је јутрос показао исти 5. подеок, а у току протекла 24 часа у овим деловима општине је пало од 2 до 4 центиметара новог снега. Нивои воденог талога на овим мерним местима су такође слични и крећу се око 35 литара по квадрату.

Иако се јуче повремено стицао утисак да је снег јаког интензитета, бројеви показују сасвим другачију слику, па су две екипе путара лако одржавале све општинске саобраћајнице. За сваки случај, јутрос је уведен трећи степен дежурства и тренутно су три екипе на терену које чисте и осољавају локалне путне правце.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − one =