Počinje Dečja nedelja

Pod sloganom „Neću da brigam, hoću da se igram“ u ponedeljak, 3. oktobra, počinje obeležavanje Dečje nedelje. Po tradiciji dečja nedelja i ove godine simbolično će biti otvorena podizanjem zastave i puštanjem belog goluba, a u ceremoniji će učestvovati i učenici Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ iz Aleksinca.

Već sledećeg dana na programu je Šarena radionica koju su pripremili učenici i nastavnici Osnovne škole „Smeh i suza“, a sa njima će se na platou ispred Doma kulture družiti i njihovi drugari iz obe gradske osnovne škole, kao i mališani iz vrtića „Lane“. Od 18 sati istog dana književno veče za decu organizuje Književni klub „Velimir Rajić“.

U sredu od 12 časova  je projekcija pozorišne predstave „Maska“, koju su pripremili korisnici Doma za smeštaj odraslih lica u Kulini. U popodnevnim satima svi zainteresovani moći će da pogledaju i dečji folklor kulturno-umetničkih društava sa područja naše opštine.

Za četvrtak je predviđen koncert učenika Osnovne škole „Vladimir Đorđević“ i polaznika hora Centra za kulturu i umetnost „Mali vokali“. Istog dana od 15 sati i 30 minuta glavnom gradskom ulicom prošetaće deca iz Predškolske ustanove „Lane“ u svojim omiljenim kostimima, a samo pola sata kasnije u velikoj sali Doma kulture počeće i njihova priredba.

Pevačica Mari Mari će u petak od 15 sati sa svim mališanima u sportskoj hali pevati dečje pesme, a u prepodnevnim satima biće održan i sportski dan za mlađe osnovce. I subota će biti u znaku sporta. Najpre će na gradskom stadionu u 10 časova početi tradicionalna Trka za srećnije detinjstvo, da bi se aktivnosti nastavile na popularnom „Tašu“ basketom za starije osnovce.

U nedelju, 9. oktobra, Aleksinačko amatersko pozorište će izvesti predstavu za decu Kapetan Džon Piplfoks, a nakon toga će biti spuštena zastava koja označava kraj još jednog druženja u okviru manifestacije Dečja nedelja.

Organizator svih aktivnosti u okviru Dečje nedelje je Centar za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − one =