Почиње АЛЕФ: Вечерас концерт крај фонтане, сутра гостују београдски глумци

Од вечерас па у наредних месец дана Алексинчанима ће бити понуђено више десетина културних дешавања која ће бити организована у оквиру Алексиначког летњег фестивала (АЛЕФ). Ова традиционална манифестација почиње вечерас наступом Алексиначког градског оркестра на платоу код фонтане, на шеталишту, са почетком у 19 часова.

Сутра од 20 сати у дворишту Завичајног музеја љубитеље позоришне уметности од 20 часова очекује кабаретска представа „Добри човек” у извођењу глумаца Народног позоришта Београд и театра „Балкан нови покрет”.

Првог дана викенда, у суботу АЛЕФ је посвећен деци која ће моћи од 19 сати у дворишту Завичајног музеја да погледају представу „Цврчак Цврле и мрав Мрле”, позоришта „Шарени Сунцокрет” из Зрењанина.

Културна догађања у оквиру АЛЕФ-а трајаће до 17. јула и углавном ће сцене бити на отвореном простору, а у случају лошег времена најављени програм биће одржаван у Великој сали Дома културе.

Какве културне садржаје ћемо ове године гледати на АЛЕФ-у за наш медији говори стручни сарадник у Центру за културу и уметност Марина Биорац Динић.

− Као и до сада програм је колажног типа. Он се састоји од позоришних представа за децу и одрасле. Уз позоришне представе ту такође имаћемо и наступ плесне групе „Ронде”, неколико концерата, промоције књига и трибине. Што се тиче музике, биће је различитих жанрова од класичне до рок музике – поручила је Биорац Динић.

Први пут у оквиру АЛЕФ-а поједини културни догађаји биће одржани и на селу.

Организатор Алексиначког летњег фестивала је Центар за културу и уметност Алексинац, а покровитељ ове традиционалне манифестације је и овог пута Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 4 =