Почетак „Културног лета” одложен за две недеље

Програм овогодишњег „Културног лета” је спреман, али његов почетак који је планиран за овај петак, одложен је до 1. августа. На данашњем заседању Организационог одбора донета је одлука да се сачека са стартом ове манифестације за две недеље како би се пратила епидемиолошка ситуација око коронавируса.

На захтев организатора манифестације, Кризни штаб општине Алексинац им је доставио закључак у ком је наведено да је организовање свих скупова на отвореном ограничено на 100 учесника уз поштовање свих мера заштите.

− За организовање манифестације, где долази публика на отвореном, врло је тешко спровести мере да буде тачно 100 људи, никада не можете бројати да ли их има 90 или 110. Затим, обавезне мере подразумевају дистанцу од најмање метар и по до два између публике и учесника програма, затим ношење маски или не на отвореном, то су све питања за организаторе. У овом тренутку епидемиолошка ситуација у целој земљи је веома забрињавајућа, имамо озбиљнију ситуацију на подручју наше општине и став организационог одбора је био да не улазимо у неки велики ризик. Манифестација јесте лепа и традиционална, није сада да ћемо је дефинитивно забранити за ову годину, али смо донели одлуку да је одложимо до 1. августа. До краја месеца ћемо проценити епидемиолошку ситуација и видети које су важеће мере и за подручје Републике и наше општине, па сходно томе донећемо одлуку о овогодишњој манифестацији − рекао је Драган Јовановић, председник организационог одбора. 

Програм се помера за 1. август?

Иако се пролонгира почетак овогодишњег „Културног лета” програм је припремљен и планиран за месец и по дана, за сваки викенд. То нам је потврдила и директорка Градског позоришта „Театар 91” Милена Рашић, организатора манифестације.

− ‘Театар 91’ је у тешким условима успео да организује ‘Културно лето’ без обзира што су мере за које смо сви чули донешене и доносиће се наравно из дана у дан. Љубитељи културе и културног живота, ствараоци, глумци и сви сарадници Градског позоришта ‘Театар 91’ су успели да дају своје термине и да ми на основу њихових датих термина склопимо наш летњи програм − напоменула је директорка Рашић и додала да планирају да, ако се од 1. августа покрене летњи програм, две недеље програма за које ће се померити почетак уклопе од 1. до 28. августа. 

Према распореду и овогодишњи програм се састоји од позоришних представа, концерата и модне ревије, а требало је да се одржава петком, суботом и недељом на платоу Дома културе, осим последње вечери. За крај овогодишњег „Културно лето” планирано је да на Стадиону за мале спортове „Младост”, познатијем као Таш, наступи певачица Јелена Томашевић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =