Pružni prelaz

Због радова сутра затворен пружни прелаз

Савет за безбедност саобраћаја на путевима у општини Алексинац обавештен је од Акционарског друштва за управљање јавном железничком инфраструктуром „Инфраструктура железнице Србије” а.д. да ће изводити радове на пружном прелазу у селу Трњану.

Ти радови биће организовани у четвртак, 16. јула, од седам до 17 часова , када путни прелаз неће бити проходан за друмски саобраћај.„Инфраструктура железнице” затражилa је од локалнe власти да донесе решење о привременом затварању пута у зони радова.

Pružni prelaz

Целодневно затварње путног прелаза преко железничке пруге у Трњану, сутра од седам до 17 часова, неће значајније угрозити саобраћај, нарочито на општинском путу према Витковцу и Јаковљу. Наиме, овај прелаз служи само за прелазак пруге према делу села у коме живи мањи део житеља. Становници тог дела Трњана могу да користе сеоски пут који се иза надвожњака укршта са општинским путем који иде према Гредетину, а одатле могу ићи у свим правцима. Додуше, тог дана некима ће пут до куће, због заобиласка, бити нешто дужи. Једини проблем могу бити високи камиони, који евентуално не могу да прођу испод подвожњака, али су они права реткост на саобраћајницама у овом делу општине.

Савет за безбедност саобраћаја на путевима у општини Алексинац је разматрао и више захтева за постављање „лежећих полицајаца”, односно препрека-платформи за успоравање саобраћаја. На основу извршеног бодовања надлежне комисије, становницима улице Петра Зеца би у наредном периоду био удовољен захтев о постављању два успоривача. Позитивна решења могу да очекују и грађани који су послали захтеве из Бобовишта и Суботинца, пошто су након бодовање од стране комисије добили преко 50 поена, па се сматрају оправданим.

Савет није подржао захтев Дома ученика средњих школа „Младост” у Алексинцу да се реши њихов проблем паркирања службених возила тако што би се одредио заштићени простор. Чланови Савета су сматрали да, пошто се ради о двосмерној улици, не постоје техничке могућности, па су подносиоца захтева упутили да се обрати представницима Суда и покуша у договору да реши проблем паркирања та два службена возила. Оцена Савета је да се овај проблем тако најбезбедније може да реши.

Фотографије: Пружни прелаз у селу Трњану (из архиве).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − six =