Велика акција саобраћајне полиције

Током викенда, приликом редовне контроле саобраћаја, припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу открили су и процесуирали 600 прекршаја и из саобраћаја искључили шест возача због управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци и против њих поднели прекршајне пријаве, стоји у данашњем саопштењу Полицијске управе Ниш.

Како стоји у допису, због управљања возилом под дејством кокаина и алкохола искључени су возачи мотоцикла „јамаха” и аутомобила „порше”, док је возач аутомобила „санта фе” искључен због вожње под дејством канабиса.

Такође, двојица возача су изазвала саобраћајну незгоду својим возилима тако што су слетели са пута и алкотестирањем је утврђено де је возач аутомобила „форд“ управљао са 2,11 промила алкохола у организму, а возач теретног возила „ГМС“ са 2,46 промила.

Полиција је током ове акције из саобраћаја искључила и педесетједногодишњег возача аутомобила „пежо“ који је управљао са 1,85 промила алкохола у организму.

Полиција апелује на возаче да се понашају одговорно и придржавају свих саобраћајних прописа, да поштују ограничење прописане брзине кретања и да не управљају возилима под дејством алкохола, како би сачували своје животе и животе осталих учесника у саобраћају – стоји на крају саопштења.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + twenty =