dom zdravlja

Počeo sa radom Savet za zdravlje opštine Aleksinac

Savet za zdravlje opštine Aleksinac od danas je počeo da radi u kancelariji broj 36 u zgradi Opštinske uprave, a zainteresovani građani će svoje primedbe i sugestije koje se tiču zdravstvene zaštite na teritoriji naše opštine moći da izlože predsedniku saveta, doktoru Zoranu Aleksiću, svakog četvrtka od 10 do 13 časova.

DSC_1003
Predsednik Saveta za zdravlje opštine Aleksinac doktor Zoran Aleksić

Kako Aleksić ističe za Radio Aleksinac, svrha ovog saveta jeste poboljšanje usluga, ali i utvrđivanja realnog stanja kada je aleksinačko zdravstvo u pitanju. On dodaje da je u planu i izrada Strategije javnog zdravlja opštine Aleksinac za period 2017 – 2022. godine, koja bi trebalo da pokaže šta su prioriteti kada je javno zdravlje opštine Aleksinac u pitanju.

– Sada prikupljamo podatke da bismo mogli da definišemo šta je to javno zdravlje na teritoriji opštine Aleksinac, a ovih dana ćemo od Zavoda za javno zdravlje iz Niša dobiti i analizu dosadašnjeg stanja javnog zdravlja. To će biti osnova za postavljanje krucijalnih zadataka koji tokom narednih pet godina treba da poboljšaju nivo javnog zdravlja u našoj opštini. Zaplanirali smo da do sredine godine donesemo strateški plan razvoja koji bi trebalo da pokrije taj period od 2017. do 2022. godine, ali se istovremeno trudimo da prikupimo dovoljno relevantnih podataka o potrebama opštine Aleksinac u daljem razvoju javnog zdravlja, i da na osnovu toga gradimo godišnji plan prioriteta – napominje naš sagovornik.

Savet za zdravlje će za sada za građane biti otvoren jednom nedeljno, a ako za tim bude potrebe, biće uvedeni i dodatni termini, poručuje doktor Aleksić.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 19 =