Konkursi za finansiranje i sufinansiranje programa udruženja građana do 23. februara

U toku su konkursi opštine Aleksinac za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata udruženja građana u više oblasti. Nakon odobrenja Opštinskog veća, raspisani su javni pozivi za projekte u oblasti kulture, zaštite životne sredine, zatim udruženja nacionalnih manjina i udruženja građana u oblasti socijale.

Svi javni pozivi objavljeni su danas na sajtu opštine Aleksinac, pa će zainteresovana udruženja moći da konkurišu u narednih 15 dana, odnosno do 23. februara.

Za rad nevladinih organizacija u oblasti kulture izdvojeno je 4.800.000 dinara, od čega će kulturno-umetničkim društvima pripasti 1.700.000, udruženjima u oblasti crkve i verskim zajednicama 700.000, dok će ostalim udruženjima iz kulture na raspolaganju biti 2.400.000 dinara. Za programe udruženja nacionalnih manjina opredeljeno je 500.000 dinara, dok je udruženjima građana u socio-humanitarnim, oblastima boračko-invalidske zaštite i penzionerskim udruženjima namenjena 2.500.000 dinara, koliko je izdvojeno i za projekte u oblasti zaštite životne sredine, ekologije, lovačkih i ostalih udruženja građana.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 5 =