Почели радови – потребни волонтери

Дечије одељење алексиначке Опште болнице полако добија ново рухо, јер су јуче почели радови на уређењу просторија где бораве најмлађи пацијенти.

Након успешних хуманитарних акција које су заједнички спровели чланови хуманитарних удружења „Сунцокрети” и „Љубав, вера и нада” прикупљена су новчана и материјална средства, а јавили су се и волонтери који ће радити на кречењу, преграђивању просторија и свеобухватном преуређењу Дечијег одељења.

− Имамо мајсторе, али нам увек требају и волонтери и волонтерке зато што сви нису слободни истог дана тако да би имали темпо рада и да се то што пре одради, апелујем да дође што више њих. Што се тиче средстава до сада је прикупљено око 450 хиљада динара, што новац, што материјал и још увек се стварају неки нови проблеми које успут решавамо − појашњава Јелена Ивковић из „Сунцокрета”.

У зависности од мајстора који се одазову акцији, процена је да ће радови трајати десетак дана. За то време, док радови трају, особље овог одељења малишане прима на одељењу Педијатрије, а у случају да је неопходна хоспитализација, мали пацијенти биће слати за Ниш.

Један коментар

  1. Volonteri za uredjenje bolnice?!
    Zbog cega se za jedan ovako bitan objekat u gradu ne bi izdvojila sredstva radi angazovanja ljudi koji se profesionalno bave tim radovima? Svaka cast volonterima koji bi izdvojili svoje vreme, ali kvalitet radova naravno da nece biti isti.
    Da li je novac problem? Ne bih rekao.. Da u javnost nije dospela informacija da se za jednu parkovsku klupu sa korpom za otpatke placa 1000 eur, ova nabavka bi prosla.
    Pitanje je samo ko odredjuje prioritete, jer se ovo kosi sa zdravim razumom.
    Uzdravlje.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =