Beogradski manifest

OTIS: Saopštenje o putovanjima

Povodom sve učestalijih napada da budžetska sredstva previše troši na putovanja, Opštinska organizacija za turizam i sport Aleksinac reagovala je saopštenjem na svom sajtu u kome objašnjava na koja putovanja je tokom ove godine potrošen novac. U OTIS-u ističu da su oni i Udruženje građana Radinost, koje se nalaze u istoj zgradi, a za koje se smatra da putuje o trošku OTIS-a, zasebna pravna lica, svako sa svojim Statutom i planom rada i aktivnosti. Zbog toga kao i zbog činjenice da je predsednik pomenutog udruženja sticajem okolnosti radnik OTIS-a, sva putovanja, gostovanja i aktivnosti članova Radinosti ne treba pripisivati OTISU, istaknuto je u saopštenju. Opštinska organizacija za turizam i sport Aleksinac istakla je i da su u ovoj godini organizovali samo tri putovanja: u februaru – promocija i predstavljanje turističke ponude na Sajmu turizma u Beogradu, u maju – učešće na Turističkom forumu u Sokobanji i promocija i predstavljanje na Beogradskom manifestu.

OTIS, Milena Maksimović
Direktorka OTIS-a Milena Maksimović

–    Gradom kruže glasine da se sredstva OTIS-a nenamenski troše na različita putovanja, ali zaista nije tako. Zato smo u saopštenju i naglasili da je tokom ove godine OTIS organizovao samo ta tri putovanja za po četiri radnika i to radi promocije naše opštine. Očigledno deo javnosti smatra da smo mi osnivači Udruženja građana „Radinost“ i da njihova putovanja mi finansiramo. To je netačno. To udruženje ima svoj program rada i poseban žiro račun kao svako pravno lice i raspolaže svojim sredstvima, koja koristi za realizaciju svojih programskih aktivnosti. Da bi javnost imala uvid u trošenje sredstava za putovanja odlučili smo da se obratimo saopštenjem kako i dalje ne bi kružile netačne informacije – pojašnjava ovo saopštenje direktorka OTIS-a Milena Maksimović.

Naša redakcija kontaktirala je i predsednicu Udruženja „Radinost” Živicu Vidanović, koja je potvrdila da OTIS i udruženje sarađuju prilikom učešća na pojedinim manifestacijama, ali se svako finansira iz svog budžeta.

Radinost Živica Vidanović
Predsednica UG “Radinost” Živica Vidanović

–    Naše udruženje učestvuje na brojnim manifestacijama širom zemlje, a sredstva obezbeđujemo delom preko projekata koje sufinansira lokalna samouprava, a delimično preko sponzora. Sa velikim zadovoljstvom prihvatamo učešće i suorganizaciju opštinskih manifestacija, a organizatori smo i manifestacije „Vredne ruke“ koja se održava u sklopu Dana opštine. Dakle, mi sa OTIS-om imamo saradnju, koristimo prostorije u istoj zgradi, ali nemamo zajednički budžet – naglašava predsednica udruženja Živica Vidanović.

Organizacija za turizam i sport osnovana je 2002, a Udruženje građana „Radinost” tri godine kasnije. Prostorije koje ove dve organizacije koriste u vlasništvu su lokalne samouprave.

 

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × five =