Почели Пекарски дани, међу сто славских колача бира се најлепши

Изложбом „Савремено и традиционално пекарствоˮ, коју су припремили ученици Биотехнолошке школе „Шуматовацˮ у холу Дома културе и представом Градског позоришта „Театар 91ˮ, вечерас су почеле завршне активности у оквиру 16. Пекарских дана, традиционалне манифестације која се организује у нашем граду.

Домаћин овог скупа и организатор је алексиначка средња школа „Шуматовацˮ уз помоћ спонзора и под покровитељством Општине Алексинац. Сутра је дан главних догађаја. У такмичарској изложби „Најлепши славски колач 2024. годинеˮ учествују око стотину такмичара у три категорије: за грађанство, основне школе и ученички радови.

Посетиоце очекују богати изложбени штандови посвећени хлебу и другим производима на којима ће се наћи представници осам основних школа, исто толики број удружења грађана и седам средњих школа. Очекују се и гости из иностранства, односно представници школа са којима алексиначки средњошколци годинама успешно размењују посете, знања и стичу заједничка искуства.

Сутрашњи богати програм, у петак 12. априла, почиње свечаним отварањем у девет часова, а завршава се културно-уметничким програмом од 14 часова и 30 минута. Јавно пребројавање гласова публике за избор славског колача заказано је за 14 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =