Новак и Виктор предњаче

У Младеновцу је одржано Појединачно и екипно првенство основних школа Србије у шаху, које је привукло рекордан број од 827 учесника. Међу њима су били и основци са подручја алексиначке општине, њих осморо, који су се квалификовали освајањем једног од прва три места на окружном такмичењу.

Највиши пласман од алексиначких такмичара постигао је Новак Живковић, ученик алексиначке Основне школе „Љупче Николићˮ, који је у конкуренцији ученика другог разреда освојио 10. место. Виктор Филиповић из Основне школе „Вожд Карађорђеˮ из Алексинца заузео је 14. место у истој категорији. Остали резултати алексиначких такмичара: Димитрије Кованџић (М3) – 18. место, Андреј Тешић (М4) – 21. место, Викторија Буцек (Ж2) – 37. место, Теодора Стошић (Ж6) – 45. место, Софија Миладиновић (Ж6) – 47. место, и Даница Миладиновић (Ж7) – 20. место.

Такмичење су организовали Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Шаховски савез Србије уз подршку Општине Младеновац и Шаховског клуба „ЛилаМаˮ. Одлазак алексиначких такмичара на републичко такмичење уприличили су Шаховски клуб „Лавˮ и Савез за школски спорт Алексинац.

Фотографија: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × five =