Почели 27. Књижевни сусрети „Гордана Брајовићˮ

Подизањем заставе фестивала и одржавањем маскембала полазника дечијег вртића „Лане” из Алексинца данас су почели Књижевни сусрети „Гордана Брајовићˮ, који се ове године у Алексинцу организују по 27. пут у знак сећања на познату дечију песникињу и новинарку родом из алексиначког села Суботинац.

Овом приликом за малишане су наступиле две плесне групе, „Пируета” и „Пачићи”, а и глумци овдашњег позоришта. У наставку обележавања књижевних сусрета вечерас ће бити уприличена промоција књиге „Имање Немањића” Слободана Станишића у Арт галерији Дома културе.

Сутра, током главног дана манифестације, у 10 часова је предвиђена традиционална посета Суботинцу, основној школи „Свети Сава”, где ће се по традицији овогодишњи добитник награде „Гордана Брајовић” Бранко Стевановић представити ђацима. Затим је у 12 часова у Дому културе заказана Свечана академија где ће бити додела награда и признања. Овогодишњем лауреату ће се прикључити и поједини писци из ужег избора за награду „Гордана Брајовић”. Током Свечане академије присутни ће бити и ученици основних и средњих школа који су учествовали на конкурсу и освојили награде за своје радове, а који ће бити објављени у зборнику као и сваке године до сада. Према најави, Свечаној академији ће присуствовати и министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић.

Организатор фестивала је и ове године Центар за културу и уметност Алексинац, док су Општина Алексинац и Вечерње новости покровитељи Фестивала.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =