Почела са радом реновирана амбуланта у Тешици

Грађанима којима се здравстене услуге пружају у тешичкој амбуланти од данас су на располагању потпуно реновиране просторије са савременим уређијама за грејање и хлађење. Данас је овај здравствени објекат и свечано пуштен у рад. Први утисци су импозантни.

Нови подови, санитарија, плочице уз новине, када су у питању наши простори, хлађење и грејање уз помоћ топлотне пумпе која вишеструко штеди електричну енергију. У просторијама је пријатних 22 степена што ће пацијентима пријати док обаве прегледе и остале здравствене услуге.

‒ Ово је прва оваква амбуланта на територији општине, за неких недељу дана почиње увођење оваквог система грејања и хлађења на бази топлотне пумпе и у амбуланти у Житковцу. Као што видите, овде је добар део опреме потпуно нов, тек понешто је остало старо тако да они који раде у овој амбуланти заиста имају један од најмодернијих објеката у Србији ‒ напоменуо је др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља, обавестивши присутне да је све те радове на реновирању и тешичке и житковачке амбуланте финансирала у потпуности општина Алексинац.

Да би амбуланта у Тешици имала данашњи изглед било је потребно издвојити милион и 760 хиљада динара и према речима др Живадиновића, ово је нижа цена постигнута на тендеру од првобитно очекиване.

 

Председник општине Алексинац Ненад Станковић, поздрављајући присутне је изразио задовољство што види једну овако лепо сређену амбуланту и што је новац издвојен из буџета за Дом здравља искоришћен наменски за стварање бољих услова за лечење грађана, а и за за боље услове рада запослених.

‒ То је лепа идеја да се реонске амбуланте на терену овако опремају и мислим да са тим нећемо да станемо. Верујем да ће директор радити на томе и даље, без обзира на статусну судбину Дома здравља од 1. јануара. Законодавац је предвидео могућност да локална самоуправа може и даље финансијски да помаже здравствени сектор. Ми ћемо свакако у некој мери то користити када је реч о Дому здравља и Општој болници ‒ казао је Станковић, који је предводио делегацију локалне самоуправе у којој је био и његов заменик Чедомир Ракић.


Нови амбијент за рад пријаће и здравственим радницима.

‒ Свакако да смо са овим реновирањем добили простор који је врло леп и пријатнији за рад, технички много опремљенији, тако да ћемо имати много боље услове за рад. Самим тим и наши пацијенти ће бити много задовољнији условима. Сматрам да ћемо пружити квалитетну услугу у наредном периоду ‒ поручила је др Јелена Стевановић, која тренутно ради у овој амбуланти.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − seven =