„Дани купине” – осми пут у Ражњу

Овогодишњи квалитет и род купине видеће се сутра, 30. јула, на осмој манифестацији „ Дани купине” у Ражњу. Oкупљање и регистрација учесника заказана је у 10 сати у Дому културе, а након тога је планиран обилазак засада купине у Мађеру. Међутим, обилазак засада је неизвестан због временских услова.

Свечано отварање манифестације планирано је у 11 сати и 30 минута, након чега следи поздравна реч председника општине. Према устаљеној традицији, после званичног дела, следе предавања.

Проф. др Горица Цвијановић говориће о примени биолошких препарата у производњи здравствено безбедног воћа као важногуслова за прераду и пласман, док ће о руралном туризму у функцији развоја руралног подручја са посебним акцентом на организацију и специјализацију пољопривредне производње говорити проф. др Драго Цвијановић. Покретање и развој бренда„Џемара”, улазак у процес органске производње и примена новог закона о могућностима продаје на кућном прагу биће теме ИванеПоповић.

И ове године „ Дане купине” у Ражњу пратиће изложба пољопривредне механизације фирми из окружења, а поред њих ће на штандовима бити заступљени и прерађивачи воћа, представници банака, осигуравајућих друштава, произвођачи пестицида…

Организатор ове манифестације је и овог пута Удружење воћара и виноградара „Ражањ“ из Ражња.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =