Почела пријава за билингвално одељење Алексиначке гимназије

Као претходних, тако и ове године Алексиначка гимназија уписује двојезично српско-руско одељење, а рок за пријаве полагања пријемног испита је у току.

Пријава за полагање пријемног испита за билингвално српско-руско одељење почела је 18. априла и до сутра, 21. априла, ученици могу да се пријаве преко платформе Моја средња школа, а 21. и 24. априла попуњавањем обрасца у матичној основној школи или непосредно у Алексиначкој гимназији.

−И ове године од министарства смо добили дозволу за формирање још једног оваквог одељења на које смо и те како поносни. Рад овог одељења је у протеклим годинама достигао виши ниво. Имамо два наставника који раде у школи из Руске Федерације, предају физику и математику и два наставника из хемије и рачунарства који раде са децом онлајн. Такође, са нашим ученицима су и четири ученика, држављана Руске Федерације − рекла је Данијела Вељковић, директорка Алексиначке гимназије.

Иначе, рад билингвалних одељења је захваљујући донаторству компаније НИС изузетно квалитетан, ученици поред уџбеника за сва четири разреда добијају и таблете и плаћена су им путовања од стране компаније НИС, излети до Новог Сада, Карловаца и фестивала и тако даље.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + 18 =