Нови успех младих џудиста, Петар се позлатио!

Чланови Џудо клуба „Алексинац”, предвођени тренером Бојаном Станковић, учествовали су током минулог празничног викенда на Меморијалном турниру „Срђан Чолић” који је одржан у Брусу.

-Наш такмичари, њих 11, показали су зрелост и самосталност у раду. Освојили смо девет медаља и једно пето место и у укупном пласману, међу 350 учесника из свих крајева Србије, пласирали смо се на 13. место. Веома сам задовољна резултатом, јер су и овога пута наши млади џудисти максимално подржавали једни друге, казала је за наш поратал тренер Бојана Станковић, која је на турниру била и судија.

Најсјајније одличје изборио је Петар Стоиљковић у категорији млађих дечака до 50 килограма. Сребрне медаље освојили су Дуња Русимовић (ст. полетарке, + 43 кг), Вук Петровић (ст. дечаци, – 55 кг) и СофијаМилошевић (ст. девојчице, + 63 кг), док су бронзане медаље припале Дуњи Ивковић (ст. полетарке, – 38 кг), Ксенији Павловић (мл. девојчице, – 40 кг), Вељку Манојловићу (мл. дечаци, – 46 кг), Петри Ристић (ст. девојчице, – 57 кг) и Лазару Русимовићу (ст. дечаци, + 73 кг).

Дакле, крајњи скор једна златна, три сребрне и пет бронзаних медаља.

У недељу такмичари Џудо клуба „Алексинац” учествоваће на 21. међународном турниру „Вук опен” у Нишу, а у уторак ће се у Београду такмичити на Школском првенству Србије за ученике основних и средњих школа.

Фотографије: Џудо клуб „Алексинац“

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =