Почела ликовна радионица за децу

Као резултат недавно завршеног ликовног конкурса Центра за културу и уметност „Културна баштина мог краја” данас је у Прес центру одржана прва у низу ликовних радионица, намењена самим учесницима конкурса, као и свој заинтересованој деци из основних и средњих школа. Радионице ће водити Весна Димитријевић, мастер ликовних уметности, а координатор је Марко Миладиновић, организатор Центра за културу и уметност. Vesna Dimitrijevic

‒ У основној школи постоје одређена правила, где план и програм просто морају да се извршавају. Наравно то деца у већини случајева не воле, али такав је план и програм ликовне културе ‒ каже Весна Димитријевић и додаје да ће ове радионице бити супротног карактера, где ће полазницима у потпуности бити дозвољена слобода да кроз разне ликовне технике и теме и уз потпуну подршку наставника искажу себе, да међусобно комуницирају и анализирају радове.

Прва радионица имала је за циљ упознавање деце са предавачем, као и цртање на слободну тему, али и едукативне савете у вези са цртањем одређених предмета и ликова.

‒ Радионице ће се одржавати два пута недељно, највероватније викендом. Свако ко хоће да дође и учествује, нека се слободно јави у галерији Дома културе, добродошао је ‒ поручује Весна.

Likovna radionica

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 1 =