Ma Moravi vodenica stara

Pobratimi bolji kuvari od Mačora

Jučerašnje takmičenje u kuvanju riblje čorbe, koje je održano u sklopu 53. po redu manifestacije „Na Moravi vodenica stara”, okupilo je 17 ekipa iz Aleksinca, Bačke Palanke, Niša, Knjaževca, Ćićevca, Doljevca, Donje Trnave, Arbanasca, Čitluka, Čečine, Vakupa, Bovna i Trnjana.
Mada su ekipe pripremale i druga jela, tročlani stručni žiri (Jovica Živković, Jugoslava Jovanović, Ivan Ilić) ocenjivao je isključivo riblju čorbu i to: njen ukus, pikantnost, boju, masnoću i kompaknost ribe. Posle kraćeg većanja, žiri je titulu pobednika dodelio ekipi „Pobratimi” iz Arbanasca, sela u opštini Merošina, drugi su „Mačori” iz doljevačkog sela Čečine, dok je treća pozicija pripala predstavnicima Organizacije sportskih ribolovaca „Beli Timok” iz Knjaževca.

riblja čorba
Nagradu za najuređeniji štand dobila je ekipa Udruženja sportskih ribolovaca „Kostreš” iz Ćićevca, titulu najbolje kuvarice ponela je Danijela Minić iz ekipe Udruženja žena „Bovansko jezero“ iz Bovna, a za najveseliju ekipu proglašeni su takmičari koji su nastupili pod nazivom Rudnik mrkog uglja „Soko – Nezavisnost” iz Aleksinca.
Specijalne nagrade dobili su Milica Janković iz ekipe „Srce“ iz Bačke Palanke i ekipa aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost.
Pod pokroviteljstvom Skupštine opštine, takmičenje u kuvanju riblje čorbe organizovali su Opštinska organizacija za turizam i sport (OTIS) i Klub sportskih ribolovaca „Trnjane” iz Trnjana.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 4 =