Пливање за Часни крст у Катуну, пријаве од данас

Под покровитељством општине Алексинац, Црквена општина у Станцима и ове године организоваће традиционално пливање за Часни крст. Такмичење ће се одржати на Богојављење (петак, 19. јануар) на Јужној Морави код Катуна.

Старт трке предвиђен је за 12 сати. Такмичари ће се надметати на стази од 33 метра која, заправо, симболизују број земаљских Христових година. По речима пароха станачког, јереја Стефана Милановића, пријаве за такмичење примају се од данас до 19. јануара до 11 часова на телефон 065/40-17-437.

− Молим потенцијалне учеснике да на Богојављење у јутарњим часовима оду на литургију у своју матичну цркву и узму благослов надлежног пароха. − каже јереј Милановић који је пре 12 година покренуо ову манифестацију. Поред тога, додаје наш саговорник, неопходна је и потврда лекара о психофизичкој спремности.

Три најбоље пласирана такмичара добиће пехаре. Организаторима акције и ове године помоћи ће Месна заједница Катун, Сепарација „Јаковљевић и син” и „Месокомерц” са Алексиначког Рудника.

Прошлогодишње такмичење окупило је највећи број учесника, укупно 24, а титулу најбољег, други пут заредом, освојио је Милорад Џунић из Тешице.

Насловна фотографија: Архива (Детаљ са прошлогодишњег пливања за Часни крст).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =