plivanje za casni krst

Plivanje bez publike

Na Bogojavljenje, 19. januara tačno u podne, na Južnoj Moravi kod Katuna biće održano tradicionalno takmičenje u plivanju za Časni krst. U odnosu na prethodne godine, kada je ovo nadmetanje okupljalo i po nekoliko stotina gledalaca, ovoga puta zbog korona virusa publike neće biti, a oni koji se budu takmičili obavezni su da se ponašaju u skladu sa propisanim epidemiološkim merama.

Prijavljivanje zainteresovanih takmičara trajaće do ponedeljka, 18. januara na telefon 065/401-74-37 (jerej Stefan Milanović, paroh stanački), ili lično na dan takmičenja, najkasnije do 11 sati. Uslov za učešće je potvrda lekara o psihofizičkoj spremnosti takmičara.

Osmi put zaredom plivanje za Časni krst organizuje Crkvena opština u Stancima.Pokrovitelj je Opština Aleksinac koja će tri najbolje plasirana takmičara nagraditi peharima. Osim pehara, pobednik će biti nagrađen i krstom  koji je specijalno za ovu priliku napravio Slaviša Stojanović, stolara iz Dobrujevca.

Inače, lane je na takmičenju učestvovao 31 takmičar, što je najviše do sada. Plivači su bili iz Aleksinca, Niša, Donje Toponice, Draževca, Tešice, Moravca, Trnjana, Donjeg Adrovca, Aleksinačkog Bujmira, Aleksinačkog Rudnika, Bobovišta, Kraljeva, Subotinca, Donjeg Krupca, Lipovca, Lipovca kod Ražnja, Sokobanje i Jagodine. Prvi do krsta stigao je Dragan Kostadinović, student prava iz Bobovišta, drugi je bio Aleksandar Đurić sa Aleksinačkog Rudnika, a treći Marko Milojković, autolimar iz Moravca.

Naslovna fotografija iz arhive.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

13 − 11 =