plivanje za casni krst

Пливање без публике

На Богојављење, 19. јануара тачно у подне, на Јужној Морави код Катуна биће одржано традиционално такмичење у пливању за Часни крст. У односу на претходне године, када је ово надметање окупљало и по неколико стотина гледалаца, овога пута због корона вируса публике неће бити, а они који се буду такмичили обавезни су да се понашају у складу са прописаним епидемиолошким мерама.

Пријављивање заинтересованих такмичара трајаће до понедељка, 18. јануара на телефон 065/401-74-37 (јереј Стефан Милановић, парох станачки), или лично на дан такмичења, најкасније до 11 сати. Услов за учешће је потврда лекара о психофизичкој спремности такмичара.

Осми пут заредом пливање за Часни крст организује Црквена општина у Станцима.Покровитељ је Општина Алексинац која ће три најбоље пласирана такмичара наградити пехарима. Осим пехара, победник ће бити награђен и крстом  који је специјално за ову прилику направио Славиша Стојановић, столара из Добрујевца.

Иначе, лане је на такмичењу учествовао 31 такмичар, што је највише до сада. Пливачи су били из Алексинца, Ниша, Доње Топонице, Дражевца, Тешице, Моравца, Трњана, Доњег Адровца, Алексиначког Бујмира, Алексиначког Рудника, Бобовишта, Краљева, Суботинца, Доњег Крупца, Липовца, Липовца код Ражња, Сокобање и Јагодине. Први до крста стигао је Драган Костадиновић, студент права из Бобовишта, други је био Александар Ђурић са Алексиначког Рудника, а трећи Марко Милојковић, аутолимар из Моравца.

Насловна фотографија из архиве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + eleven =