Планинари препознали Дашницу као базу

Подјастребачка алексиначка села су најчешће тема, када говоримо о одумирању сеоских средина. Вести које нам шаљу наши читаоци показују то да она поседују и неискоришћене ресурсе, када су у питању природне лепоте и љубазни људи, које су за време претходних празника искористили планинари из Алексинца, Сокобање и Ниша.

Они су на Сретење посетили мало планинско село подно Јастрепца, Дашницу, и из центра села направили поход на планину дуг више од 25 километара. Прво одмориште за ову групу од скоро тридесетак планинара, правих заљубљеника у природу и пешачење, било је код Цркве „Свети Прокопије”, где су након кратког одмора и окрепљења наставиили успон до врха и одредишта.

Домаћини из Дашнице, обрадовани овом посетом, како нам јављају са терена, договорили су нови сусрет са планинарима за 23. април, када ће у Дашници бити велики празник и када ће поред планинара из Ниша, Сокобање и Алексинца бити кросери из целе Србије, фолклори, удружења жена и други гости. Како се наводи, тада ће уз подршку општине Алексинац, у Дашници бити више од 100 особа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + seven =