Олакшано донирање гардеробе

Да радници и волонтери алексиначког Црвеног крста озбиљно схватају свој рад, сведочи контејнер за половну одећу и обућу, који је током викенда постављен испред овдашњег Црвеног крста.

Он ће омогућити да грађани донирају гардеробу након радног времена ове организације, као и викендом, јер на нашој територији постоји одређен број породица које су у стању социјалне потребе или су на граници остваривања права из социјалних потреба, па је потреба за робом велика и континуирана.

− Потражња за гардеробом је већа него што можемо у овом тренутку да изађемо грађанима у сусрет. Овакви контејнери постоје и у другим, већим градовима, тако да смо видели наше колеге из других организација Црвеног крста да су то поставили у већим градовима, тако да смо и ми нашли начина и за сада поставили контејнер испред саме зграде Црвеног крста у улици Момчила Поповића 28. Сама израда контејнера је организована у нашој режији, ако могу тако да кажем. То су наши активисти волонтери направили. На тај начин смо смањили трошкове израде контејнера − рекао је Милан Терзић, секретар овдашњег Црвеног крста.

Он је додао и то да ће пратити како иде пријем гардеробе и које су њихове потребе, па ако има могућности, поставиће контејнере на још неколико места у граду. А да има интересовања међу грађанима да донирају гардеробу сведочи пун контејнер већ након једног дана.

− У суботу смо поставили, а после само једног дана, после саме недеље он је био пун. У овом тренутку интересовање грађана је велико. Ми смо једноставно желели да омогућимо грађанима да донирају гардеробу после радног времена Црвеног крста и за време викенда − додао је Терзић.

Иначе, грађани могу у контејнере да ставе мушку, женску и дечју половну гардеробу и обућу, али оно што је битно јесте да не стављају прљаву или подерану одећу као и прљаву и оштећену обућу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 2 =