„Пинокио” побрао симпатије публике

После више од стотридесет година од како је написано дело „ Пинокијеве авантуре” и даље заокупљује пажњу позоришта за децу. Треће такмичарске вечери 5. ЗИПО фестивала одиграна је представа „Пинокио” у извођењу Народног позоришта Лесковац, рађена по тексту и у режији Спасоја Ж. Миловановића.

Представа доноси добро познату причу која говори о одрастању и сазревању дрвеног лутка Пинокија, по чувеном роману Карла Колодија „Пинокијеве авантуре” из 1883. године. Драмски текст верно прати познату бајку која неће изневерити дечју знатижељу да још једном поглeдају и доживе незаборавну авантуру Пинокија. Поучна прича уз добре костиме, кореографију и одличну глуму лесковачких глумаца највероватније су разлог што се ова представа нашла на репертоару овогодишњег ЗИПО фестивала.

Представа је богата сонговима, сценским покретима налик кабареу. Костиме и сценографију радили су Драгана Бреза и Душан Станковић, композитор сонгова је Александар Спасић, а кореографију потписује Нађа Томић.

Насловну улогу Пинокија тумачи глумица Петра Димитријевић, која је понела и титулу глумице вечери. Поред Петре у представи играју и Никола Шћепановић, Марко Радојевић, Филип Радивојевић, Иван Јанковић, Тања Крчмарик (задужена такође за сценски покрет), Мина Цоцић, Весна Мирковић Ђорђевић, Маја Јанковић и Јована Гроздановић.

Судећи по реакцијама публике у сали, малишани су уживали у овој причи о Пинокију, а глумце су аплаузима поздрављали током, а и на самом крају представе.

У наставку фестивала, вечерас од 19 сати, на репертоару је представа „Бајка о зачараној лепотици” Позоришта лутака „Пинокио” из Београда.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 3 =