Стојковић: Олимпијада је сан сваког спортисте

На Олимпијским играма глувих у Бразилу, у граду Кашиас до Сулу, рукометна репрезентација Србије, чије боје брани и наш суграђанин Александар Стојковић, иначе рукометаш Рукометног клуба Алексинац, освојила је бронзану медаљу. Из далеког Бразила наша национална селекција се вратила пре три дана.

‒ Ово су четврте Олимпијске игре глувих на којима сам до сада учествовао ‒ каже у поруци за наш портал Александар Стојковић. ‒ У својој колекцији имам седам медаља, а ова ми је једна од најдражих јер медаљу на Олимпијским играма је много теже освојити него, рецимо, на европским и светским првенствима. Учешће на Олимпијади је, наравно, сан сваког спортисте и за мене је заиста била велика привилегија и изузетна част да будем у Бразилу и да у најлепшем светлу представљам своју земљу, свој народ, породицу, пријатеље и колеге ‒ наглашава Стојковић.

Аца, како га ословљавају његови другари и пријатељи, рукометом се бави деценију и по. Осим за Алексинац, играо је и за екипе из Ужица и Нишке Бање. Дрес са националним грбом носи од 2008. године. До сада је освојио седам медаља: два олимпијска сребра и једну бронзу, златну и две бронзане медаље са европских првенстава и бронзано одличје са Светског првенства у Самсуну (Турска). Уз све то, Спортски савез алексиначке општине два пута га је прогласио за најбољег спортисту у категорији инвалидних лица.

‒ Александар је изузетна особа, омиљен је у клубу и међу играчима ‒ каже тренер РК Алексинац, Владан Стошић. ‒ Одлично се уклапа у тим и одлично је примљен међу саиграчима, где је он ту је често и смех и шала. Коректан је играч и још бољи човек, неизмерно ми је драго што је освојио медаљу и био део наше репрезентације. Надам се да ће овај успех и држава да сагледа и обезбеди им спортске пензије, као што имају и сви остали спортисти, и да су и он и остали момци тако нешто више него заслужили ‒ поручује Стошић.

Ациној бронзи из земље самбе, румбе и, наравно, фудбала, обрадовали су се његови другари из клуба и бројни љубитељи спорта, али пре свега чланови његове породице: супруга Марина и њихово двоје деце, 14. годишњи син Стефан и шестогодишња кћи Селена.

Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 17 =