Песници сложно против насиља над женама

Удружење стваралаца у култури „Завичај” из Житковца је и ове године, по пети пут, обележило 25. новембар – Међународни дан борбе против насиља над женама пригодним песничким сусретима под називом „Поетском речју – Стоп насиљу над женама”.

Поздравну реч упутили су председник удружења „Завичај” Драгиша Марковић и секретар Драгослав Ристић, као и Мирослав Мишел Болтрес, председник Удружења књижевника „Расковник” из Смедерева, који су присутне подсетили на претходне манифестације и исказали подршку жртвама насиља и организацијама које раде на његовом заустављању.

Допринос манифестацији својим присуством дали су и чланови Удружења писаца „Чегар” из Ниша, са којима УСУК „Завичај” већ неколико година има успешну сарадњу у разним активностима.

Присутни су читали своје, али и туђе песме и приче које су раније послате овом удружењу путем електронске поште. Подршку манифестацији дали су песници и љубитељи лепе речи из Алексинца, Смедерева, Ниша, Црне Траве, Власотинца, Београда, Новог Сада, али и из Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе, Немачке и Аустралије.

Пете песничке сусрете организовали су УСУК „Завичај”, УК „Расковник” из Смедерева и Светска школа поезије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + six =