Песници Алексинца песничком речју честитали Осми март

Алексиначки Књижевни клуб „Велимир Рајић” синоћ је у Дому омладине организовао већ традиционално књижевно вече поводом Осмог марта. На овом песничком дружењу, поред неколико искуснијих чланова, учешће су узели и полазници радионица „Алхемија речи” и „Српски лако”.

Присуство оволиког броја младих људи, заљубљеника у писану реч, на једној књижевној вечери одавно није забележено у нашем граду, што синоћно окупљање чини јединственим.

− Књижевни клуб већ традиционално организује књижевне вечери поводом Осмог марта, тако да је то леп повод да се и вечерас окупимо. Иницијацију је дала Радионица креативног писања „Алхемија речи” којој је ово прво представљање, јер ради тек од 16. јануара и која ради у оквиру Књижевног клуба „Велимир Рајић”. Представили су се и одрасли чланови Књижевног клуба, као и подмладак у радионици „Српски лако” − каже Александра Стојаковић, једна од учесница.

Имајући у виду наступ млађих снага из поменутих радионица, за очекивати је да будући књижевни живот Алексинца буде још богатији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 13 =