Бољи услови за младе музичаре

Музичка школа „Владимир Ђорђевић” у Алексинцу је коначно добила своје просторије. Након три-четири године од како се кренуло са обновом зграде у којој се тренутно налази музичка школа до сада су одрађене три фазе. У овој години је уложено око 3 милиона динара за ове просторије којесу данас свечано отворене, прошле године било је мање улагање од око милион динара и 2019. године је уложено око два милиона и 700 хиљада динара и све на сређивање унутрашњости школе и привођење намени. Међутим, ту се не завршавају улагања у овај објекат.

 

− Што се саме музичке школе тиче ми смо кроз ове три фазе средили унутрашњост објекта. Међутим, има још пар ставки које смо у сарадњи са директором већ и договарали. Једна од њих је за грејање самог простора, јер тренутно се греју на електрична грејна тела. Оно што је још потребно радити на овом објекту јесте фасада зграде која је под заштитом Завода за заштиту споменика и само треба да је освежимо и да је додатно улепшамо − рекао је председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

Директор музичке школе Марко Јеленић није данас крио задовољство приликом посете челника општине новим просторијама ове образовне установе.

‒ Музичка школа након пет и по деценија постојања и рада може да каже да се налази у сопственој згради.  Ми данас објављујемо да је заправо унутрашњи простор потпуно уређен и опремљен наставним средствима, потпуно прилагођен нашим потребама рада. Ми овде имамо осам учионица и оне су све опремљене наставним средствима, две су за групну наставу, остале су за индивидуалну наставу инструмента и једна је заиста лепа пријатна камерна сала − рекао је директор Јеленић.

Иначе, Музичка школа „Владимир Ђорђевић” састоји се од матичног и два издвојена одељења. У издвојеним одељењима имају преко 100 ђака, а укупно има 368 ученика, односно у Алексинцу има преко двестапедесет ученика.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 4 =