Павловић: Нисмо истакли белу заставу!

На крају јесењег дела првенства Супер Б лиге, рукометашице Женског рукометног клуба Алексинац освојиле су 10. место са шест бодова. Како се овакав пласман оцењује у клубу и каква су очекивања у наставку првенства?

О томе, али и о лепом успеху екипе Ж-16 разговарали смо са председником клуба, Дејаном Павловићем.

− Самим пласманом из Прве лиге у Супер Б лигу, наш клуб је остварио заиста велики циљ − истиче Павловић. − Након оваквог резултата, наравно, требало је сачинити и припремити екипу за виши ранг у коме се, као што се већ зна, такмичи већ број квалитетних екипа из целе Србије. Тим смо направили од играчица које су тада биле на располагању и које смо могли да доведемо у клуб с обзиром на наш веома скроман буџет. То су махом млађе играчице, а многе од њих су се први пут такмичиле у овако високом рангу. Са таквом екипом у минулој полусезони на 11 утакмица остварили смо три победе и осам пораза. Када се узму све околности и бројни проблеми који су нас пратили, морамо бити задовољни оваквим пласманом. Знам да има размишљања да смо могли и боље и више, међутим сматрам да смо морали да платимо данак младости и неискуству. Додуше, можда смо могли да забележимо још две победе – једну код куће и једну на гостовању у Кикинди и тада би сигурно била сасвим другачија ситуација. − наводи наш саговорник и истиче да је почетак припрема за други део првенства планиран за средину јануара.

− Првенство ће се наставити почетком фебруара. А што се наше екипе тиче, планирали смо да припреме за наставак шампионата почнемо средином јануара. План и обим припрема зависиће од буџета који будемо имали. Знам да ће бити веома тешко у наставку јер имамо само шест освојених бодова, али не губимо наду. Дакле, нема предаје. Покушаћемо да се домогнемо осмог места које би нам гарантовало опстанак у Супер Б лиги. Што се наставка првенства тиче, са тренерима је постигнут договор да у пролећном делу у први тим укључимо и млађе играчице из нашег погона са којима  ће се радити индивидуално на техничким стварима. Током паузе клуб ће морати да ангажује још нека појачања, јер је извесно да ће неке играчице отићи, а са некима ћемо обавити разговор о продужетку сарадње. Овом приликом желим да се захвалим навијачима и љубитељима рукомета на подршци нашој екипи у прошлој години и да их замолим да и у наставку првенства остану наши навијачи и да верују у наш тим. − рекао је, поред осталог, Павловић.


Ж-16 у Суперлиги РСЦС и КиМ

У 2024. години акценат ће бити и на екипу Ж-16 коју чине играчице рођене 2007. године и млађе. У протеклог такмичарској сезони ова екипа је освојила друго место у својој групи и пласирала се у Суперлигу Рукометног савеза Централне Србије и Косова и Метохије. Осим Алексинчанки, како је најављено, у овој лиги такмичиће се још пет клубова: Млади радник из Радинца, Топличанин из Прокупља, Металац из Краљева, Раднички из Ћуприје и Медицинар из Шапца.

− У овом рангу такмичења желимо да кроз велики број јаких и квалитетних утакмица остваримо што бољи пласман. − наводи Павловић.


Фотографије: Лична архива и Фотогалерија Супер Б лиге

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 4 =