Осмехом дочекали Деда Мраза

Деда Мраз ни овог пута није изневерио штићенике Дома за децу и омладину без родитељског старања „Христина Маркишић” и њихове другове из дневног боравка, који за своје активности користе просторије ове установе.

Деда Мраз, у пратњи вилењака и представника алексиначке локалне самоуправе, која је обезбедила новогодишње пакетиће, и традиционално, слаткише у виду торти, данас је посетио ову установу и поделио 25 новогодишњих пакетића.

‒ То нама пуно значи, лепо је када се неко сети и деце са сметњама у развоју и наше установе. Сваки њихов осмех и радост око поделе тих пакетића видећете на њиховим лицима ‒ рекла је Јасна Николић, директор ове установе.

Поклоне је добило петнаесторо деце са сметњама у развоју, која су смештена у Дому, као и десет малишана са сметњама у развоју, који су у организацији Удружења „Једнаки у различитости” у дневном боравку ове установе.

– Ово је вишегодишња пракса коју одржавамо и ове године за Православну Нову годину, за Српску Нову годину како је ми зовемо. Обилазимо установу „Христина Маркишић” заједно са Деда Мразом који доноси пакетиће деци која су смештена у овој установи – казао је Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, који је очито био задовољан тиме што је ова акција изазвала одушевљење међу присутним малишанима.

Данашња додела пакетића је само круна успешног новогодишњег даривања наших најмлађих суграђана које је Општина Алексинац организовала преко Канцеларије за младе, током децембра, у оквиру акције „Деда Мразово поштанско сандуче”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 1 =